Over ons

Home Over ons
Kennis brengt u van A naar B zoals u weet. Verbeelding brengt u echter overal.

Op 07-07-2007 richtte Martin Planken zijn bedrijf Topshelf Media ® op om bedrijven te helpen bij het realiseren van hun ambities, door hen te ondersteunen op het gebied van (online) marketing en communicatie. Enerzijds door het ontwikkelen en beheren van marketing en communicatie tools, zoals websites, webshops, webapplicaties, e-mail marketing campagnes en social media kanalen. Anderzijds door concepten te bedenken waarmee bedrijven opvallen en onder de aandacht komen bij hun doelgroepen.

OVER MARTIN PLANKEN >>

 

Groei van diensten en producten

De diensten die in het begin werden aangeboden bestonden uit het ontwikkelen van websites en grafische diensten. Websites werden in html vormgegeven en konden in eerste instantie niet door de klant zelf worden aangepast. Verder werden logo’s en huisstijlen ontwikkelt en flyers en posters vormgegeven. Al snel werd overgestapt naar het ontwikkelen van websites met een content management systeem. Nieuwe diensten zoals e-mailmarketing, webapplicaties en zoekmachinemarketing (SEM) volgden elkaar in rap tempo op. Websites werden beter vindbaar gemaakt voor zoekmachines als Google door zoekmachineoptimalisatie (SEO) toe te passen. Zoekmachine advertentie campagnes (SEA) werden ontwikkelt om meer bezoekers naar websites te trekken. Door de toepassing van zoekmachinemarketing technieken begonnen websites meer geld op te leveren.

Topshelf Media ®: geregistreerd merk

Eind 2009 werd een depotaanvraag ingediend om de bedrijfsnaam TOPSHELF MEDIA te registreren als merk, aangezien was overgestapt van de bedrijfsnaam Planken Media naar Topshelf Media. Kort na de aanvraag ontvingen wij de nodige post van merkenbureau Elzas Noordzij. Het bedrijf TOPSHELF was destijds namelijk hun cliënt en er waren merkrechten geregistreerd voor de naam TOPSHELF. Na wat getouwtrek werd TOPSHELF MEDIA ® een officieel geregistreerd merk.

BOIP_Benelux_Bureau_Intellectueel_Eigendom_Topshelf_Media

Geschiedenis Topshelf Media ®: Sinds 07-07-’07

“De originele bedrijfsnaam die op mijn eerste visitekaartje stond was Planken Media en de domeinnaam was vandebovensteplank.com“, aldus Martin Planken. “In tweede instantie vond ik dat ik toch een eerder bedachte, meer creatieve bedrijfsnaam moest voeren. Daarom wijzigde ik de bedrijfsnaam in 2009 naar één van de opties die ik nog op de plank had liggen: Topshelf Media ®. De naam Topshelf is afgeleid van het spreekwoord/gezegde ‘van de bovenste plank’ en van mijn achternaam: Planken.”

Uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel Planken Media opgericht op 07-07-2007
Certified (Cloud) Hosting Provider

Certified Hosting van Topshelf MediaOm onze klanten beter van dienst te kunnen zijn, besloten we in 2009 om de hosting van websites in eigen beheer te nemen: Topshelf Media ® werd hosting provider. Deze dienst kreeg in 2010 een eigen ‘gezicht’ onder de naam Certified Hosting.  Sindsdien verzorgen wij de webhosting, backups, updates, upgrades en cyber security voor zowel websites als webshops.

Cloud Hosting van Topshelf Media

Als er even meer capaciteit nodig is dan schalen wij die snel op naar behoefte. Het stelt ons bovendien in staat om de meer veeleisende websites strakkere garanties in de servicecontracten aan te bieden. Onze service is verder uitgebreid met beveiligingscertificaten op e-mailverkeer en content management systemen. Data wordt zodoende versleuteld verzonden over een beveiligde verbinding. Wel zo’n prettig idee voor onze klanten.

Nieuwe media

Topshelf Media ® heeft het medialandschap de afgelopen jaren zien veranderen. Dit vereiste dat ondernemers een nieuwe manier moesten vinden om effectief online met hun klanten en partners te blijven communiceren. De komst van Social Media is daar een goed voorbeeld van. In 2009 begon Topshelf Media ® bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van hun Social Media strategie en de implementatie van Social Media Marketing campagnes. In 2010 begonnen wij met het geven van Social Media workshops en lezingen voor ondernemersverenigingen, kader/bestuur van organisaties en voor groepen MBO/HBO studenten.

Lancering Topshelf Media ® Academy

Op 11-11-11 om 11:11:11 uur werd de Topshelf Media ® Academy opgericht om een eigen gezicht te geven aan de trainingen. Destijds waren wij een voorloper in de regio Midden Nederland met het geven van professionele social media trainingen.

Anno nu verzorgen wij de social media marketing activiteiten voor bedrijven op het gebied van Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en Instagram.

INSPIRERENDE QUOTES >>

Oprichting Topshelf Media ® Foundation

Exact tien jaar na de oprichting van zijn bedrijf op 07-07-2007, kondigde Martin Planken op 07-07-2017 de oprichting aan van de Topshelf Media ® Foundation. De doelstelling van de foundation is om de kracht van (online) marketing, communicatie, public relations en technologie in te zetten om non-profits te helpen bij het realiseren van hun doelstellingen en ambities.

Interesse om eens van gedachten te wisselen? Neem contact op. Wij brengen ondernemers bovendien graag met elkaar in verbinding.

Met creatieve groet,
Namens Topshelf Media ®

Martin Planken
Geëngageerd ondernemer

Volg ons op twitter >> @Topshelf_Media

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf up-to-date over nieuwe media ontwikkelingen >>